dinsdag, maart 08, 2005

behoefte

De behoefte aan liefde wordt steeds groter. Hoe meer ze krijgt, hoe groter de behoefte. Ze vraagt zich af wanneer het eindigt, wanneer wordt het te veel?
En erkenning, ze holt ernaar toe als een kind dat de ijskar hoort aankomen.

Hoe graag, hoe veel, hoe belangrijk. Alles wordt minutueus afgewogen.
Elke persoon wordt kapot geanalyseerd, tot er niets meer overblijft dan een beetje meerwaarde voor haarzelf.

Ze moet zich beheersen. Zoals haar moeder zich soms moet beheersen om haar niet voluit op de mond te kussen. Het is een teken van liefde, van toenadering, van algemene overgave, maar het mag niet. Het past niet.

Vroeger was ze gereserveerd. Ze was niet in het reine met haar gevoelens.
Ze had de passie opgesloten, wat er nog restte, diep van binnen na de ravage.
Hij zei haar dat ze koud was. Dat ze haar gevoelens niet kon uiten. En zijn familie, zijn familie was anders. Hij was een man met een hart. Dat was voor hij begon te gokken en alles kwijtspeelde.

Hij had gelijk. Ze had hem niet alles gegeven. Hij wilde het niet. Hij liep weg en bekende dat hij haar vreesde. Haar blik, haar intellect, haar hang naar het betreden van onherbergzaam gebied.

Later, terwijl ze de opgedroogde vallei van scheiding en miserie doorploeterde, kwamen de vrouwen. Sterke vrouwen met in hun kus de liefde van moeder en hoer, van vriendin en geliefde.

Wat ze nauwelijks kon geloven was de zachtheid. Ze voelde wat ze was en wat ze wilde. Er was een opening. Ze wilde doorgaan tot ze lichaam en geest kende. Tot in elk klein detail. Ze wilde vrouwenogen vangen. Ze wilde zoveel liefde, die oude, allesverwoestende liefde van begin en einde. Van niets en altijd en willen sterven als ze je verlaat.

Elke dag opnieuw is een gevecht. Ze wil dat iedereen naar haar kijkt, terwijl ze duikt in de diepte, ruggengraat in brand, koortsige huid. Ze wil ze allemaal pakken tussen hun benen, tot ze heet zijn en verlangen.
Pas dan wordt ze rustig, als zij haar verlangen delen.
Creative Commons Licentie
Op dit werk is de Creative Commons Licentie van toepassing.